به گزارش مشرق به نقل از فارس، شايد به جرات بتوان گفت که حملات يازدهم سپتامبر سال 2001 و تخريب برجهاي دو قلو در نيويورک تنها دستاوردي که براي غرب داشته شکلگيري بهانهاي براي تخريب مسلمانان بوده است. دولتمردان آمريکايي که به هر بهانه اي سعي در مداخله در کشورهاي اسلامي را دارند با دستاويز قرار دادن گسترش افراطيگري در کشورهاي اسلامي و نفوذ روزافزون تروريستها در جهان موجي از اسلامستيزي را در کشورهاي مختلف به خصوص کشورهاي غربي به راه انداختهاند.
گستاخي برخي از انديشمندان غربي در هتک حرمت اديان الهي به حدي رسيده است که يا قرآن را به آتش مي کشند و به اعتقادات بيش از يک ميليارد مسلمان توهين مي کنند يا دست به انتشار کاريکاتورهايي موهن مي زنند و به ساحت مقدس پيامبر اسلام توهين مي کنند. غربيها و در راس آن آمريکاييها به اين تصور که مي توانند با ترسيم چهرهاي خشن از اسلام حضور نظامي خود را در کشورهاي اسلامي و به خصوص خاورميانه توجيه کنند عملا شمشير اسلام ستيزي را در کشورهاي خود از رو بستهاند.
*اسلامستيزي در پي نگراني از گسترش اسلام*
در همين خصوص با "لوييس آلفونسو "، خبرنگار پرتغالي که سفرهاي زيادي به کشورهاي اسلامي داشته و از نزديک با جهان اسلام آشنا است گفتوگو کردهايم. آلفونسو در گفتوگو با خبرنگار بينالملل فارس در پاسخ به سوالي مبني بر اين که چرا آمريکا و غرب به اسلام ستيزي روي آوردهاند گفت: اول از هر چيز بايد گفت که دولتهاي غربي به طور علني به اسلام ستيزي اذعان نميکنند بلکه در هر فرصتي چنين اقدامي را محکوم ميکنند اما آنچه در عمل شاهد آن هستيم با واقعيت فرق دارد. مثلا در فرانسه وقتي که از حجاب جلوگيري ميشود يا براي ممنوعيت آن دولت دست به کار مي شود و به مصوبات قانوني روي ميآورند اين اقدام خود از مظاهر اسلام ستيزي است. بايد به اين نکته اقرار کرد که کشورهاي غربي از روند رو به رشد شمار مسلمانان در کشورهاي خود نگران هستند، به همين دليل از هيچ تلاشي براي سرکوب مسلمانان چشم پوشي نمي کنند.
*تامين امنيت اسرائيل و تسلط بر منابع نفتي، هدف حمله به عراق*
آلفونسو در پاسخ به اين سوال که چرا آمريکا عراق را هدف قرار داد در حالي که بازرسان سازمان ملل متحد هيچگونه سلاح غير متعارف در اين کشور پيدا نکرده بودند گفت: واشنگتن به دنبال بهانهاي براي تسلط بر منابع نفتي منطقه و همچنين تقويت هرچه بيشتر امنيت اسراييل بود، بنابراين با بهانه قرار دادن حملات يازدهم سپتامبر و اين که تروريستها به راحتي مي توانند خاک آمريکا را هدف قرار دهند افکار عمومي جهانيان را فريب داد و به راحتي و بدون توجه به قطعنامه هاي سازمان ملل متحد حاکميت کشور مستقل عراق را نقض کرد. آتشي که اکنون آمريکا در عراق و افغانستان افروخته دامن صدها هزار انسان بيگناه را فرا گرفته و هر روز هزاران شهروند عادي اين کشورها را به کام مرگ مي فرستند.
وي درباره همراهي کشورهاي اروپايي با آمريکا گفت: کشورهاي اروپايي به علت زد و بندهاي پشت پرده با آمريکا عملا نميتوانند در مقابل واشنگتن مقاومت کنند و بنابراين چارهاي جز حمايت از سياستهاي جنگ طلبانه آمريکا ندارند. البته در اين ميان نبايد به منافع کشورهاي غربي در دنباله روي از آمريکا غافل بود.
اين روزنامهنگار پرتغالي در پاسخ به سوال ديگري درباره حضور نظامي آمريکا در منطقه خاورميانه گفت: اين حضور نظامي هيچ توجيهي جز منافع مالي ندارد. نکته قابل ذکر اين است که حضور نظامي آمريکا مثلا در خليج فارس با چراغ سبز کشورهاي حاشيه خليج فارس صورت گرفته است. سوالي که مطرح است اين است که مگر اين کشورها با چه خطري مواجه هستند که از آمريکا درخواست حضور نظامي در منطقه مي کنند. برخي از اين کشورها عملا در راستاي تامين امنيت اسراييل گام بر مي دارند. کشورهاي منطقه عملا وارد رقابتي تسليحاتي شده اند و سالانه هزاران ميليارد دلار از درآمدهاي خود را صرف خريد تسليحات از آمريکا ميکنند. راستي آنها با اين همه سلاح مي خواهند چه کاري انجام دهند ايا مي خواهند امنيت خود را تامين کنند که اگر چنين باشد به نظر من سخت در اشتباه هستند. در ضمن اگر تسليحات آن هم در اين حجم کلان تامين کننده امنيت بود شوروي سابق از هم فرو نمي پاشيد.
*استاندارد دوگانه در قبال آزادي بيان*
الفونسو درباره توهين به اديان الهي خصوصا اسلام در کشورهاي اروپايي گفت: متاسفانه مسئولان غربي به نام آزادي به اصطلاح بيان مانع اين اقدامات نمي شوند در حالي که اين مسئله آزادي بيان نيست بلکه توهين به شعور ديگران است. در دنياي غرب مسئله آزادي بيان امروزه به حربه اي براي هتک ديگران تبديل شده است. چگونه مي توان به مقدسات پيروان ديني توهين کرد و دولتهاي غربي با توجيهات نادرست آزادي بيان دست روي دست بگذارند اما از احداث مسجدي در نيويورک جلوگيري مي کنند آيا اينجا ازادي بيانه مطرح نيست؟ آيا آزادي بيان فقط وقتي منافع ما ايجاب کند کارايي دارد. اين در واقع همان سياست يک بام و دو هوا است که بايد کنار گذاشته شود.
*مسلمانان انساندوست و صلحطلب هستند*
آلفونسو در پاسخ به سوالي مبني بر اين که ارزيابي وي از جهان اسلام چيست گفت: البته اقداماتي را که القاعده انجام ميدهد نبايد به اسم اسلام نوشت زيرا مسلمانان با توجه به شناختي که من دارم بسيار انسان دوست و صلح طلب هستند. البته بايد تاکيد کرد که اقدامات کشورهاي غربي موجب ميشود تا شاهد افراطيگري در ميان برخي از مسلمانان باشيم. کافي است اندکي به اخبار جهان بنگريم تا ببينيم با مسلمانان در فلسطين و عراق و افغانستان چه رفتاري مي شود. به هر حال غرب بايد از مداخله در کشورهاي اسلامي دست بردارد. مسلمانان بر اساس آموزه هاي ديني خود انسانهاي صلح طلبي هستند.
کد خبر 14713
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۸۹ - ۱۴:۰۳
- ۰ نظر
- چاپ
يک روزنامهنگار پرتغالي با اشاره به تلاش غربيها براي تامين امنيت رژيمصهيونيستي گفت که غربيها از ترس گسترش اسلام به اسلامستيزي(Islamophobia) روي آوردهاند.